Tämän reseptin ainekset ovat peräisin ihanasta Foodycle-tapahtumasta, jossa pohdittiin tulevaisuuden ratkaisuja kestävään ruokajärjestelmään. Voit halutessasi heittää wokkiin sekaan mitä vain kaaleja. Pointtina tässä reseptissä on se, että näissä kauden vihanneksissa maut ovat parhaimmillaan mahdollisimman vähällä valmistuksella!
Ainekset:
Noin 100 g kypsentämättömiä leveitä riisinuudeleita
nippu lehtikaalia
0,5 pientä punakaalia
pari kourallista pitkiä vihreitä papuja
1 dl paahdettuja maapähkinöitä
0,5–1 tl korianterijauhetta
1 chilipalko
2 valkosipulinkynttä
suolaa ja mustapippuria
kourallinen tuoretta minttua
paistamiseen seesamöljyä
Valmistus:
- Keitä nuudelit ohjeen mukaan. Siivilöi ja laita nuudelit likoamaan kylmään veteen, jotta niiden kypsyminen pysähtyy.
- Poista lehtikaalin rangat, huuhtele ja pilko lehdet. Suikaloi punakaali ja hienonna valkosipuli ja chili.
- Keitä vihreitä papuja kiehuvassa vedessä pieni hetki niin että ne pehmenevät hiukan ja väri pysyy edelleen kirkkaan vihreänä. Varo ylikeittämästä, jotta vältyt kouluruokaefektiltä!
- Kuumenna wok-pannu ja lisää seesamöljy. Kuullota hetki pilkottua valkosipulia, korianteria ja chiliä. Valkosipuli ei saa ruskistua.
- Lisää pavut ja kaalit ja kuullota niitä niin että ne pehmenevät hiukan. Lisää nuudelit, sekoita ja paista vielä hetki. Lisää rouhittu mustapippuri ja suola.
- Lisää pinnalle ennen tarjoilua maapähkinät ja hienonnettu tuore minttu.
Facebook kommentit