Nyt ollaan perusasioiden äärellä. Eli hamstrataan hillopurkkeja ja keitellään pulpahtelevia soseita talven varalle. Tällä kertaa hillossa esiintyy kiinnostava urbaani tuttavuus, marja-aronia, jota ystäväni toi pussillisen saatesanoilla ”Sä keksit näistä varmaan jotain hyvää.”
Marja- tai koristearoniat toimivat useassa taloyhtiössä näkösuojana tai koristepensaana. Omenan kera keitettynä marja-aroniasta saa maukasta hilloa ja mintulla höystettynä herkkuun tulee kiinnostavuutta. Maku muistuttaa mielestäni kirsikkahilloa. Kannattaa siis hyödyntää urbaanit marjastusmahdollisuudet ja käydä purkitushommiin naapureiden katseista piittaamatta. Marja-aroniaa piisaa muillekin herkuttelijoille.
Aronia-omenahillo
300 g marja-aronioita
500 g omppuja
loraus vettä
3 dl hillosokeria
0,5 dl tuoretta minttua silputtuna
Pese lasipurkit ja kannet huolella ja anna kiehua viitisen minuuttia runsaassa vedessä.
Poista omenista siemenkodat sekä tummenneet kohdat. Lohko omput. Riivi marja-aroniat puhtaiksi. Laita hedelmät ja marjat vesitilkan kanssa kattilaan. Kun vesi alkaa kuumentua, lisää hillosokeri. Kypsennä noin puolisen tuntia maltisella lämmöllä. Lisää minttusilppu lopuksi.
Soseuta hilloksi sauvasekoittimella. Kaada kuuma hillo pestyihin ja kuumenettuihin lasipurnukoihin ja sulje kannet heti. Laita viileään. Hillo maistuu paahtoleivällä, hillosilmänä puurossa, lettukesteillä, maapähkinähillovoileivillä ja leivonnaisissa. Hymyile ja nauti.
Facebook kommentit