Tämä linssimuhennos on yksi kaikkien aikojen suosikkiresepteistäni. Sain alkuperäisversion eräältä ystävältäni vuosia sitten.
Muhennos on hyvin ruokaisa jo itsessään, mutta jos haluaa siihen lisukkeita, sopii riisi tai naan-leipä tämän kanssa erinomaisesti. Lisäksi reseptiin voi halutessaan lisätä loppuvaiheessa esimerkiksi kotijuustoa (joka on mielettömän hyvä tämän kanssa) tai tofua. Vaihtelua saa myös lisäämällä turkkilaista jogurttia tai kermaa muhennokseen.
Nauttikaa 🙂
Linssimuhennos
3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 ½ rkl currytahnaa
1 ½ tl kardemummaa
1 tl juustokuminaa
1 tl korianteria
1 tl suolaa
400g punaisia linssejä
1 prk (n. 400g) tomaattimurskaa ja 3 rkl tomaattipyreetä TAI 2 prk tomaattimurskaa
4 rkl mangochutney
öljyä
vettä
(lisäksi halutessa kotijuustoa/tofua, turkkilaista jogurttia/kermaa)
Kuullota öljyssä currytahna ja mausteet (paitsi suola). Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää linssit, tomaattimurska ja -sose, sekä vettä ja suolaa. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.
Lisää mangochutney ja anna hautua vielä toiset 15 minuuttia.
Lisää lopuksi vielä kotijuusto/tofu/turkkilainen jogurtti/kerma ja anna hautua vielä vajaat 5 minuuttia.
lisännyt: harrimatias on 7.1.2014
Valmistus oli lupauksen mukaisesti helppoa. Linssien keittoaika oli itsellä melko pitkä, mutta lopputulos kaikkinensa maukas. Heitin joukkoon ehdotettua kotijuustoa.