Minua on siunattu ihanilla ystävillä. Ystävillä joiden kanssa nauraa, itkeä, halata, pomppia ja riehua. Aineettomien ajanviettotapojen lisäksi samaiset ystävät hemmottelevat minua ihan liiaksi. Eräskin kätevistä kätevin emäntä iski mukaani säkillisen herkullisia oman pihansa omenoita yhtenä arki-iltana. Omenien maku toi mieleen positiivisia nostalgian väreitä lapsuudesta ja suuri osa näistä klassisista kaneliomenista tullee uppoamaan ihan syötynä. Loput kuivaan, soseutan ja leivon kekseiksi valkosuklaan kanssa. Kuten tänään.
Omena-valkosuklaakeksit
(pellillinen)
125 g voita
1,5 dl fariinisokeria tai ruokosokeria
1 luomumuna
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
reilusti kanelia (ainakin 3 tl)
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl kaurahiutaleita
100 g valkoista suklaata
2-3 omenaa kuutioituna (n. 3 dl kuutioita)
(3/4 dl rusinoita tai mantelirouhetta)
Sekoita sokeri ja pehmeä voi. Lisää joukkoon muna. Sekoita keskenään kuivat aineet ja kääntele joukkoon. Rouhi suklaa ja lisää omenakuutioiden sekä mahdollisten rusinoiden tai pähkinöiden kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään puolituntia. Nostele lusikalla taikinasta nokareita leivinpaperille ja painele vähän litteämmiksi. Paista 200° C n. 10 min. Vie tuliaisiksi tupareihin tai muuhun illanviettoon ja nauti teen kanssa. Hyvä vinkki on myös antaa keksit lahjaksi koreassa purkissa tai antaa leipomisesta innostuneille lahjaksi kekseissä tarvittavia ainesosia ja niiden kera omenakeksien resepti.
Facebook kommentit