fbpx

Kesäkurpitsamuffinssit

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 10
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

10 henkilölle

2.4 Rypsiöljy kylmäpuristettu (dl)
6 Sokeri (dl)
3 Kananmuna
7 Vehnäjauho (dl)
2.5 Leivinjauhe (tl)
2 Kaneli (tl)
1 Suola (tl)
1 Ruokasooda (tl)
1 Inkivääri, jauhettu (tl)
0.5 Muskottipähkinä, jauhettu (tl)
0.5 Kesäkurpitsa

Valmistusohjeet:
Sekoita sokeri ja öljy. Lisää kananmunat ja vatkaa kuohkeaksi. Sekoita jauhot eri kulhossa. Yhdistä ainekset ja lisää raastettu kesäkurpitsa. Jaa taikina n. 24 muffinssivuokaan ja paista uunissa 225 asteessa n. 10 minuuttia tai kunnes muffinsit ovat kohonneet ja hiukan ruskistuneet päältä.

Anna muffinssien jäähtyä ja valmista kuorrute:

400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 rkl sitruunamehua

Sekoita kaikki ainekset. Pursota pursottimella jäähtyneiden muffinsien päälle. Koristele ripauksella kanelia.

Erityspiirteet: Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 106 g

    CO2e / 100 g
  • 159 g

    CO2e / annos

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille