4 henkilölle
1 tl juustokuminansiemeniä
1 tl korianterinsiemeniä
3 lankaa sahramia
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
3 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 kanelitanko
2.5 dl tomaattimurskaa
2 porkkanaa
1 bataatti
1 punainen paprika
1 varsiselleri
1 kesäkurpitsa
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
400 g kikherneitä
1 rkl hunajaa
suolaa ja vastarouhittua mustapippuria maun mukaan
Valmistusohjeet:
Kaada juustokuminan- ja korianterinsiemenet pieneen, kuivaan paistinpannuun ja paahda puoli minuuttia keskilämmöllä hyvältä tuoksuviksi. Jauha kevyesti morttelissa. Liota sahramia 1 rkl:ssa kiehuvaa vettä.
Kuumenna oliiviöljy suuressa, korkealaitaisessa pannussa keskilämmöllä. Lisää sipuli ja kuullota 3–4 minuuttia, mutta älä anna ruskistua. Lisää jauhetut mausteet, valkosipuli, inkivääriraaste ja kanelitanko ja paista vielä 1 minuutti. Lisää tomaattimurska ja kaada pilkotut vihannekset ja valutetut kikherneet pannuun. Sekoita vihannekset hyvin mausteseokseen ja kaada kasvisliemi pannuun. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä niin, että vesi kuplii vain vähän ja keitä vielä 20–25 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Lisää hunaja ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoile annoskulhoissa täysjyväkuskusin ja harishakastikkeen kera.
Resepti kirjasta Kasvisruokamaanantai.
53 g
CO2e / 100 g308 g
CO2e / annos
Facebook kommentit