Pidän kovasti punajuuresta, mutta mikä ihme neuvoksi sen kaiken roiskeen keskellä, mitä syntyy kun paria vaivaista juuresta yrittää raastaa hienoksi? Keittiössäni tapahtui viikonloppuna punajuurien verilöyly. Tosin tumman suklaan ja punajuurien liitto oli jälleen kerran niin taivaallinen, että pienimuotoinen kuuraus ei juuri haitannut. Sehän meni vain joulusiivouksesta. Juurikin niin.
PS. Resepti on enemmän aikuiseen makuun. Ystäväni ja sukulaiseni pitivät makua herkullisena. Toisenlainen palaute tuli ystäväni lapsilta, joilta jäivät muffinssit lautaselle.
(Ohje on mukailtu Divaani-lehdestä (3/13).)
Suklaiset punajuurikuppikakut
10 isoa muffinia
2 isoa punajuurta raastettuna (n.300 g)
3 dl muscavadosokeria
1,5 dl oliiviöljyä
3 luomumunaa
75 g tummaa suklaata rouhittuna
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
200 g tuorejuustoa
3 tl vaniljasokeria
2 dl tomusokeria
Kuori ja raasta raa’at punajuuret. Vatkaa sokeri ja oliiviöljy vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Rouhi tummaa suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos, suklaa ja punajuuriraaste taikinan joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Lusikoi taikina isoihin muffinivuokiin. Paista 200 asteessa 35 minuuttia. Jäähdytä.
Paloittele suklaa kulhoon ja lämmitä mikrossa 15 sekunnin sykäyksin, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä hetki. Lisää joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri ja tomusokeri. Vatkaa kuorrutteeksi ja lusikoi kuppikakkujen päälle. Vastustamattoman hyvää.
Facebook kommentit