8 henkilölle
1 Sipuli
2 Lehtiselleri
50 Voi (g)
170 Herkkusieni (g)
150 Maapähkinä (g)
100 Cashewpähkinä (g)
2 Kananmuna
1 Ruokakerma (dl)
0.75 Korppujauho (dl)
1 Vehnäjauho (rkl)
1 Sitruunamehu (rkl)
1.5 Suola (tl)
1 Oregano, kuivattu (tl)
0.5 Timjami (tl)
0.25 Mustapippuri, rouhittu (tl)
0.25 Muskottipähkinä, jauhettu (tl)
Mantelilastut (rkl)
Valmistusohjeet:
Silppua sipuli. Kuori ja raasta selleri. Sulata voi kattilassa. Lisää vihannekset ja hauduta pehmeiksi.
Silppua sienet ja lisää ne kattilaan. Kypsennä, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Anna jäähtyä hetki.
Lisää seokseen loput aineet. Soseuta seos sauvasekoittajalla.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele pieni leipävuoka. Lusikoi seos vuokaan, tasoita ja peitä foliolla.
Tee vesihaude: Kaada toisen, suuremman vuoan pohjalle kuumaa vettä ja nosta pateevuoka veteen.
Kypsennä pateeta noin tunnin ajan, kunnes se on kiinteää eikä tartu tikkuun.
Anna valmiin pateen jäähtyä kymmenen minuuttia ennen kuin kumoat sen.
Koristele patee tarjolle hillosipulisilpulla tai mantelirouheella.
Resepti: Vihreä Lanka, www.vihrealanka.fi / Saara Törmä
91 g
CO2e / 100 g180 g
CO2e / annos
Facebook kommentit