Tämä salaatti syntyi perjantain iltapalaksi. Kaupasta mukaan oli nimittäin tarttunut briejuustopaketti pikkujoulukauden kunniaksi piparien kera. Piparin ja briejuuston liitto on jotenkin vastustamaton, suosittelen. Kaikkea juustoa ei tietenkään kannattanut vuolla pelkästään jälkiruokaan, joten viipaloin sitä paahdettujen paprikoiden ja päärynäpalojen päälle salaattiin. Suussa sulavaa.
Paahdettu paprika-briesalaatti
(kahdelle pääruoaksi)
yksi pussi haluamaasi salaattia (vuonankaalia, rucolaa, jääsalaattia, tammenlehtisalaattia tms.)
kaksi paprikaa
n. 2 rkl oliiviöljyä
1 tl rosmariinia
1 tl timjamia
suolaa
pippuria
yksi päärynä
yksi punasipuli
50 g pinjansiemeniä
puolikas paketti briejuustoa (n. 100 g)
Kastike
n. 0,5 dl oliiviöljyä
1 tl dijon-sinappia
1–2 tl hunajaa
2 tl balsamicoa
Leikkaa paprikat pieniksi suupaloiksi ja lado uuninkestävään kulhoon vierekkäin. Lämmitä uuni 250° asteeseen. Sekoita oliiviöljyyn timjami ja rosmariini ja kaada paprikoiden päälle. Mausta paprikat vielä suolalla ja rouhi päälle reilusti mustapippuria. Paahda uunissa noin 15 min. Anna jäähtyä.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Huuhtele ja revi salaatin lehdet. Paahda pinjansiemenet pannulla. Pese ja kuori päärynä. Pilko pieniksi paloiksi. Leikkaa briejuustosta pieniä suupaloja. Viipaloi punasipuli puolirenkaiksi. Paista punasipuli oliiviöljyssä miedolla lämmöllä. Kaada kastike punasipulien päälle ja anna hautua. Rouhaise päälle vielä mustapippuria.
Lado päällekkäin salaatti, paahdetut paprikat, päärynäpalat, punasipuli kastikkeineen ja briejuusto. Ripottele koristeeksi pinjansiemenet. Ihana salaatti.
Facebook kommentit