10 henkilölle
1 Luomukevytmaito 1,5 % (dl)
2 Rypsiöljy (rkl)
1 Sitruunankuori, raastettu (tl)
4 Sitruunamehu (tl)
1 Kananmuna
1 Sokeri (dl)
1 Kardemumma, jauhettu (tl)
1 Suola (tl)
4 Vehnäjauho (dl)
2 Leivinjauhe (tl)
8 Rypsiöljy kylmäpuristettu (dl)
Valmistusohjeet:
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe erikseen. Sekoita muut ainekset (lukuu nottamatta 8 dl rypsiöljyä, joka tulee paistamiseen). Yhdistä jauhot ja muut ainekset.
Kuumenna 8 dl öljyä kattilassa. Testaa öljyn kuumuusaste pienellä palalla taikinaa. Sen pitäisi ruskistua parissa minuutissa, kun öljy on sopivan lämpöistä.
Nosta kahdella ruokalusikalla pieniä taikinanokareita öljyyn. Kypsennä muutama minuutti, kunnes munkit ovat kauniin ruskeita.
Nosta munkit reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle. Sokeroi munkit lämpinä ja tarjoile.
112 g
CO2e / 100 g139 g
CO2e / annos
Facebook kommentit