10 henkilölle
300 Luumu kivetön, kuivattu (grammaa)
1 Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia (dl)
400 Täysjyvävehnäjauho g
4 Manteli (dl)
1 Merisuola (g)
0.5 Vaniljajauhe (rkl)
2 Leivinjauhe (tl)
1 Auringonkukkaöljy (dl)
2 Kananmuna, omega
1 Hunaja (dl)
1 Creme fraiche 28% rasvaa, ranskankerma (dl)
3 Sitruunamehu (rkl)
Valmistusohjeet:
Leikkaa luumut ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Kaada suikaleiden päälle likööriä tai konjakkia ja anna maustua muutama tunti tai yön yli. Sekoita kuivat ainekset keskenään (jauha mantelit hienoksi) ja lisää öljy, kananmunat, hunaja, ranskankerma sekä sitruunamehu. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Asettele lopuksi taikinan pinnalle maustuneet luumusuikaleet ja paista 175 asteessa 45-60 minuuttia. Siivilöi jäähtyneen kakun päälle pölysokeria.
90 g
CO2e / 100 g141 g
CO2e / annos
Facebook kommentit