6 henkilölle
1 Vesi, vesijohtovesi (dl)
4.5 Vehnäjauho (dl)
1 Kananmuna
1 Suola (tl)
500 Herkkutatti (grammaa)
2 Rypsiöljy (tl)
0.25 Suola (tl)
Valmistusohjeet:
Sekoita vesi, suola, vehnäjauhot ja kananmuna. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Hienonna tatit paista öljyssä. Mausta suolalla maun mukaan.
Kauli taikina ohueksi levyksi. Leikkaa pyöreitä paloja esim. teräväreunaisella lasilla. Täytä sienitäytteellä, kostuta reunat vedellä ja taita pyöreät palat kiinni. Taivuta pelmeni ”korvaksi” nipistämällä sen päät yhteen.
Keitä valmiita taikinataskuja runsaassa vedessä noin 5 minuuttia, kunnes ne nousevat pintaan. Nostele reikäkauhalla kulhoon ja lisää nokare margatiina. Tarjoile esim. smetanan, suolakurkkujen tai puolukkasurvoksen kera.
49 g
CO2e / 100 g75 g
CO2e / annos
Facebook kommentit