fbpx

Kasviscalzone

Lisätty 25.01.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 30m
  • Valmistusaika: 30m
  • Yhteensä: 60m

Tarvittavat ainekset:

 

Pohja:

5 dl jauhoja

Suolaa

Kuivahiivapussi taikka sitten puolikas hiivamöhkäle

2 dl lämmintä/kuumaa vettä

Muutama ruokalusikallinen öljyä (rypsi on hyvä)

Rosmariinia

 

Tomaattikastike:

2 sipulia (punasipuli on hyvä kans)

Runsaasti valkosipulia

Puoli kiloa tomaatteja

Tomaattipyre (voi myös laittaa tehosekoittimeen aurinkokuivattuja tomaatteja ja tehdä niistä soseen)

Pippuria

Suolaa

Paprikajauhetta

Korianteria

Oreganoa tai basilikaa tai molempia (jos tuoreena, niin laita loppuvaiheessa jos taas kuivana, niin voi hautua hyvän aikaa)

Chiliä (missä muodossa tahansa), itse laitoin yhden vihreän chilin.

2 rkl hunajaa

Paprika

 

Lisäksi:

Pinaattia

Pensaspapuja (mitkä tahansa pavut tai kikherneet käy. PROTSKUU HEI!!)

Mitkä tahansa kauden kasvikset käy tähän

 

Ohje:

Pohja tämän ohjeen mukaisesti:

Pieni twisti! Laita kuivien ainesten sekaan rosmariinia. Tää on tärkeä vaihe.

 

Tomaattikastike saman ohjeen mukaisesti:

Twisti! Silppua paprika sekaan sipuleiden kanssa ja heitä loppuvaiheessa tuoretta korianteria kattilaan.

 

Kaulihe pohja pellin kokoiseksi. Levitä tomaattikastike ja keitetyt pavut ja pinaatit toiselle puolelle ja taita pohja päälle. Niin ei se taida pohja silloin olla jos on päällä. Sen taikinan kuitenkin taitat siihen päälle. Vähän niinkuin pasteija. Hei ehkä tää onkin jättipizzapasteija. Voi laittaa juustoa sinne sisälle myös jos haluaa. Sitten paat pasteijan uuniin 200 asteeseen ja annat olla kunnes kuori on kova. Joku 20 minuuttia menee, mutta kannattaa kokeilla välillä ja katella, ettei pala.

Tuo rosmariini pohjan seassa on aika kingi juttu. Varmaan toimisi yhtä hyvin pizzapohjassa.

Hyvää kasvisruokaa friistailaamalla. Ei liian tarkkoja reseptejä. Tykkään kokata niistä aineksista, joita sattuu olemaan kyseisessä keittiössä saatavilla. Taustamusana räppiä ja ysäri-Seattle-soundia. Olen myös Ruoan Tulevaisuus ry:n perustajajäsen ja yksi Foodyclen pääjärjestäjistä.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille